Om oss

Fiske är en sport som intresserar många. Alla har dock inte möjlighet att ge sig iväg för att fiska i alla Sveriges hörn, men många gånger kan det vara precis lika intressant att läsa om andras fiskeäventyr som det är att fiska på egen hand.

Många gånger handlar det inte om att man måste ha bra utrustning för att fiska, eller om att kläderna ska vara dyra. Det är ofta en fördel att ha lite mindre saker med sig, men faktiskt veta hur de fungerar. Då är chansen större att fisken faktiskt kommer att nappa. Man kan aldrig garantera något men ofta fungerar det.

Ibland kan fiske ses som en tursport och det är till stor del förståeligt. Man kan inte bestämma att en fisk ska nappa, och inte heller hur stor den ska vara. Även om man väljer rätt drag och har ett bra spö kan fisken välja att inte nappa på betet. Det har hänt flera gånger.

Vi har fiskat och varit intresserade av fiske under en mycket lång tid, och har därför lärt att vänta in fisken. Det går inte att stressa en fisk till att hugga på kroken utan ofta är det klokare att låta båten driva sakta och sedan kasta ut betet och låta det glida över vattnet. Samma princip gäller i regel vid allt fiske, oavsett om det är is eller om man kastar med fluga mitt ute på en öppen sjö. Tålamodet är ofta en fiskares allra bästa vän.

Om du vill läsa mer om olika fiskeäventyr, om vad som är viktigt att tänka på, eller om du vill ha tips på vilket utrustning du kan behöva har du kommit helt rätt. Denna information blandas också med inslag om fiskeresor, turbåtar och mycket annat som kan vara spännande att läsa mer om för den fiskeintresserade.