Utrustning för fiske

På marknaden finns det i dag en hel del fiskeutrustning att botanisera bland. När det kommer till fiske är det dock som så att vissa saker är viktigare att ha än andra. Det allra viktigaste är att man har ett bra fiskespö. Dessa finns i flera olika varianter, bland annat kastspön, flugspön och metspön. Vilket man ska välja beror på var och vad man vill fiska. Om man vill meta fisk från en brygga eller båt kan ett metspö vara bra men om man vill fiska på havet eller i större sjöar kan ofta kastspön vara bättre. I en å eller långgrunt vatten kan ett flugspö vara effektivt. Om man har tillgång till en egen båt och möjlighet att fiska själv kan detta spö också fungera ute i båten.

Olika sorters fiskedrag är också viktigt att ha med sig under fisketuren. Om endast ett drag medtas finns alltid en viss risk för att fisken väljer att inte nappa och då kan fisketuren vara helt förstörd. Både små och stora drag av olika sort bör tas med för att man enkelt och snabbt ska kunna anpassa sig till olika fiskesituationer. Det kan också vara bra att både ha med sig färgglada och mörka drag för att kunna fiska i olika vatten typer. Om linan går av under fisket kan resten av fisketuren vara förstörd, men man kan snabbt råda bot på problemet genom att ha med sig en extra lina i fiskeväskan.

När det är dags att ge sig ut på fisketuren bör man också säkerställa att man verkligen har kläder som passar vädret och aktiviteten. När man fiskar bör man också alltid bära en flytväst. Det är fullt möjligt att drunkna även i grundare vatten och flytvästen är särskilt viktigt om barn finns med under fisketuren. Deras flytvästar måste alltid vara anpassade efter vikten.