Spinnfiske

En av de allra populäraste fiskevarianterna som finns är just spinnfiske. I denna variant kastar man ut ett bete, för att sedan veva in det igen. Betet rör sig på detta sätt som ett passande byte för fisken. En mindre simmande fisk eller insekt kan enkelt liknas och detta lockar en fisk att hugga på betet. I de allra flesta olika vatten där det finns rovfiskar kan man fiska med spinnfiske. En rovfisk är en fisk som äter upp andra, mindre fiskarter. Gäddan är en av de allra vanligaste arterna man väljer att spinnfiska men även lax förekommer.

Tips för spinnfiske

Innan man ger sig ut till vatten och kastar kan det vara bra att provkasta med en tyngd utan krok tills tekniken sitter. Detta är särskilt viktigt om man inte har kastat med ett spinnfiskespö heller. I början kan det också vara bra att börja med ett mindre betes-sortiment och och sedan verkligen sätta sig in i hur de fungerar och var man kan använda respektive bete. Ofta räcker det med att man som nybörjare har en jigg, en spinnare och en vobbler till en början. Detta för att man ska kunna lära sig vilka fiskar som gillar vilka beten. Ofta kan man lyckas fånga mera fiskar genom att vara bra på att på att välja rätt beten. Om man inte vet vilka fiskar som nappar på vilka drag hjälper det inte ens att ha en riktigt stor låda med olika beten.

Ett annat tips när man ska fiska gäddor och andra rovfiskar är att man bör använda sig av en gäddtafs på linan. Denna gäddtafs är tillverkad i stål och förhindrar att en rovfisk kan gnaga av linan. Som fiskare är det lätt att bli av med både bete och fångst om en fisk biter av linan och försvinner.